Sposób przygotowania:
Mus truskawkowo-jogurtowy.
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie,a jogurt wymieszać z cukrem, dodać środek wanilii,ubić,dodając odciśniętą żelatynę.Rozłożyć do pucharków łyżką masę jogurtową i wstawić do lodówki na 40 min.do stężenia.W tym samym czasie oczyścić truskawki z szypułek i opłukać,a jak są mrożone,to tylko rozmrozić i osączyć na sitku.Dać do miksera owoce,wsypać pół szklanki cukru pudru i zmiksować. Wyjąć na chwilę z lodówki tężejącą masę jogurtową i nałożyć tyle samo po równo musu truskawkowego,co białego i wstawić ponownie do lodówki do całkowitego stężenia.Po upływie czasu 35-40 min. deser wyjąć i przystroić świeżymi listkami mięty lub cały- -mi owocami.