reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Mus truskawkowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Mus jest z owoców gotowanych,w zimie można wykorzystać np kompot z truskawek, dlatego warto pomyśleć już dzisiaj o zaprawieniu kilku słoiczków:)

Mus truskawkowy

Składniki:

Mus truskawkowy

 

  • Składniki:

 

 

  • 2 -3 łyżki cukru

 

 

 

  • Dodatkowo

 

 

Sposób przygotowania:

Mus truskawkowy
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, zalewamy szklanką wody, dodajemy cukier i gotujemy przez 15-20 minut. Studzimy i miksujemy blenderem. Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki wody i odstawiamy do napęcznienia- zagotowujemy i studzimy. Zimną śmietanę ubijamy, dodajemy truskawki i zimną żelatynę- przelewamy do pucharków i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Ubijamy śmietanę razem z fixem i dekorujemy górę deseru. Smacznego!!