Sposób przygotowania:
Biszkopt z musem truskawkowym 2
Biszkopt Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę, pod koniec ubijania dodać cukier,ubić na sztywną pianę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku i mąkę,delikatnie wymieszać. Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy,wstawić do piekarnika. Piec w temp.170 stop.przez około 30 minut KREM ŚMIETANOWY Galaretki rozpuścić w 1 szkl wody, odstawić do lekkiego stężenia. Schłodzoną śmietanę ubić,dodając galaretkę ubijać. MUS TRUSKAWKOWY Truskawki umyć, osączyć, oszypułkować. Przełożyć owoce do miksera,dodać cukier,zmiksować. Mus przelać do rondla,zagotować. Następnie zdjąć z ognia,wsypać galaretkę,dokładnie wymieszać. Odstawić mus do całkowitego schłodzenia. SKŁADANIE CIASTA biszkopt krem śmietanowy mus truskawkowy krem śmietanowy Ciasto włożyć do lodówki . ołowa śmietany