Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1424]

Biszkopt z musem truskawkowym 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne ciasto biszkoptowe z musem truskawkowym

Biszkopt z musem truskawkowym 2

Składniki:

Biszkopt z musem truskawkowym 2

 

  • Ciasto
  • jajka -4 szt
  • mąka -4 łyżki
  • cukier -4 łyżki
  • proszek do pieczenia -1,5 łyżeczki
  • Mus truskawkowy
  • truskawki -1 kg
  • cukier -2 łyżki
  • galaretka truskawkowa -1 opak
  • KREM ŚMIETANOWY
  • śmietana 18%- 2 kubki po 400 g
  • galaretka cytrynowa -2 opak

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z musem truskawkowym 2
Biszkopt Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę, pod koniec ubijania dodać cukier,ubić na sztywną pianę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku i mąkę,delikatnie wymieszać. Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy,wstawić do piekarnika. Piec w temp.170 stop.przez około 30 minut KREM ŚMIETANOWY Galaretki rozpuścić w 1 szkl wody, odstawić do lekkiego stężenia. Schłodzoną śmietanę ubić,dodając galaretkę ubijać. MUS TRUSKAWKOWY Truskawki umyć, osączyć, oszypułkować. Przełożyć owoce do miksera,dodać cukier,zmiksować. Mus przelać do rondla,zagotować. Następnie zdjąć z ognia,wsypać galaretkę,dokładnie wymieszać. Odstawić mus do całkowitego schłodzenia. SKŁADANIE CIASTA biszkopt krem śmietanowy mus truskawkowy krem śmietanowy Ciasto włożyć do lodówki . ołowa śmietany