blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Mus z passiflory

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Mus z passiflory

Składniki:

Mus z passiflory

 

  • 100 ml wody,
  • 200 ml soku z passiflory,
  • 35 ml słodkiej śmietanki, ;
  • 4 listki żelatyny,
  • 4 dag cukru pudru,
  • 25 dag śmietanki,
  • 3 białka,
  • 5 dag cukru.

 

  • Składniki musu z jogurtu:
  • po 10 dag jogurtu naturalnego,
  • kremówki i śmietanki
  • , 2 białka,
  • 2 listki żelatyny.
  • Składniki gałaretki malinowej:
  • 100 ml syropu z malin,
  • listek żelatyny.

 

Sposób przygotowania:

Mus z passiflory
Sok z passiflory wymieszać z cukrem pudrem, dodać rozpuszczoną żelatynę i cukier. Odlać 100 ml (na galaretkę) i wszystko wstawić do schłodzenia do lodówki. Ubite białka wymieszać z ubitą śmietanką i 100 ml soku z cukrem. Na mus jogurtowy wymieszać jogurt z kremówką i dodać rozpuszczoną żelatynę. Schłodzić. Wymieszać z ubitymi białkami i śmietanką. Wstawić do lodówki. Namoczony listek żelatyny wymieszać z syropem malinowym i odstawić do zastygnięcia. Zgęstniały mus z passiflory wlać do podłużnej karbowanej formy. Przykryć go warstwą musu jogurtowego i polać galaretką malinową. Na wierzchu ułożyć galaretkę z passiflory. Wstawić do lodówki na 3 godz. Wyłożyć na półmisek i pokroić w plastry.