Sposób przygotowania:
Mus z passiflory
Sok z passiflory wymieszać z cukrem pudrem, dodać rozpuszczoną żelatynę i cukier. Odlać 100 ml (na galaretkę) i wszystko wstawić do schłodzenia do lodówki. Ubite białka wymieszać z ubitą śmietanką i 100 ml soku z cukrem. Na mus jogurtowy wymieszać jogurt z kremówką i dodać rozpuszczoną żelatynę. Schłodzić. Wymieszać z ubitymi białkami i śmietanką. Wstawić do lodówki. Namoczony listek żelatyny wymieszać z syropem malinowym i odstawić do zastygnięcia. Zgęstniały mus z passiflory wlać do podłużnej karbowanej formy. Przykryć go warstwą musu jogurtowego i polać galaretką malinową. Na wierzchu ułożyć galaretkę z passiflory. Wstawić do lodówki na 3 godz. Wyłożyć na półmisek i pokroić w plastry.