Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mus z sera twarogowego z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mus twarogowy podawać z sosem pomidorowym i pieczywem

Mus z sera twarogowego z pomidorami

Składniki:

Mus z sera twarogowego z pomidorami

 

 

Sposób przygotowania:

Mus z sera twarogowego z pomidorami
Ser przemielić w maszynce, włożyć o miski, dodać 3 łyżki jogurtu, zmiksować. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody, połączyć z pozostałym jogurtem, wymieszać z serem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Szczypiorek i pomidory dodać do sera, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Keksową formę posmarować olejem i wyłożyć do niej masę serową, wyrównać. Włożyć do lodówki co najmniej na ok. 3,5 godziny. Podawać pokrojony w plastry.

Tagi:

sery ser pomidory