szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Mus z wątróbki i selera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszny mus z wątróbki i selera

Mus z wątróbki i selera

Składniki:

Mus z wątróbki i selera

 

  • 350 gram watróbek drobiowych
  • pół bulwy selera
  • 1 cebula
  • 2 łyżki wódki
  • 2 białka
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Mus z wątróbki i selera
Cebulę obrac, pokroic w kostkę. Na patelni rozgrzac olej i zeszklić na nim posiekaną cebulkę.Seler oczyścić, opłukać, włożyc do osolonego wrzątku i ugotowac do miękkośći, następnie osączyć i pokroić na małe kawąłki..Watróbki oczyścić, opłukać, zalać wodą tak aby były całe nia pokryte, odstawić na pół godziny do lodówki. .Nasepnie osączyć, psuszyć i dodać do zeszklolnej cebulki, smazyć ok 5 minut mieszając.Wątrobki wraz z cebulką zmiksować z selerem i wodką, doprawic solą, pieprzem i majerankiem..Białka ubic na sztywną pianę i delikatnie połączyć z musem.Przed podaneim schłodzić.

Tagi:

seler