Sposób przygotowania:
Muszelki z ciasta francuskiego
1) Ciasto francuskie przekrajamy na dwie równe połowy. Każdą połowę smarujemy sosem tatarskim i układamy na niej po trzy plasterki sera salami.
2) Na serze układamy szynkę wędzoną i kiełbasę żywiecką (raz plasterek szynki wędzonej, raz plasterek kiełbasy żywieckiej i tak do końca). Układamy czarne oliwki.
3) Następnie oliwki przykrywamy serem salami.
4) Na końcu zwijamy tak aby powstały muszelki. Ser salami kroimy w paseczki i układamy na muszelkach (tak jak na zdjęciu).
5) Pieczemy przez ok. 20 minut w 180 stopniach.
6) Posypujemy przyprawą bazyliowo-pomidorową i koperkiem, podajemy.
2) Na serze układamy szynkę wędzoną i kiełbasę żywiecką (raz plasterek szynki wędzonej, raz plasterek kiełbasy żywieckiej i tak do końca). Układamy czarne oliwki.
3) Następnie oliwki przykrywamy serem salami.
4) Na końcu zwijamy tak aby powstały muszelki. Ser salami kroimy w paseczki i układamy na muszelkach (tak jak na zdjęciu).
5) Pieczemy przez ok. 20 minut w 180 stopniach.
6) Posypujemy przyprawą bazyliowo-pomidorową i koperkiem, podajemy.