Sposób przygotowania:
Tarta z cieciorką i szparagami
1) Na papierze do pieczenia rozkładamy ciasto francuskie i smarujemy je majonezem z ketchupem.
2) Na sosie z majonezu i ketchupu układamy plasterki kindziuka.
3) Na kindziuku układamy plasterki sera salami z czarnuszką.
4) Od szparagów odłamujemy twarde końce i gotujemy przez 4 minuty w małej ilości osolonej wody. Ugotowane szparagi przecinamy wzdłuż i układamy na serze.
5) Cieciorkę wyciągamy ze słoika i wykładamy na tarcie.
6) Na koniec posypujemy tartę czosnkiem niedźwiedzim.
7) Pieczemy przez ok. 15-20 minut w 220 stopniach.
2) Na sosie z majonezu i ketchupu układamy plasterki kindziuka.
3) Na kindziuku układamy plasterki sera salami z czarnuszką.
4) Od szparagów odłamujemy twarde końce i gotujemy przez 4 minuty w małej ilości osolonej wody. Ugotowane szparagi przecinamy wzdłuż i układamy na serze.
5) Cieciorkę wyciągamy ze słoika i wykładamy na tarcie.
6) Na koniec posypujemy tartę czosnkiem niedźwiedzim.
7) Pieczemy przez ok. 15-20 minut w 220 stopniach.