tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Łódeczki z parówką i salami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łódeczki z ciasta francuskiego z parówkami i salami są bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, a do tego smaczne.

Łódeczki z parówką i salami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Łódeczki z parówką i salami

Na łódeczki

  • 120 g ciasta francuskiego
  • 125 g mozzarelli w kulce
  • 4 plastry sera wędzonego
  • 2 łyżki pasty warzywnej z suszonymi pomidorami i żurawiną
  • 5 plasterków salami
  • 3 parówki
  • czarnuszka

Sposób przygotowania:

Łódeczki z parówką i salami
1) Na papierze do pieczenia rozkładamy ciasto francuskie.

2) Ciasto francuskie smarujemy pastą warzywną z suszonymi pomidorami i żurawiną i przekrajamy na dwie równe połowy.

3) Mozzarellę w kulce kroimy w plasterki i układamy na paście.

4) Na mozzarelli kładziemy po 1,5 parówki.

5) Nastepnie układamy po 2,5 plasterka salami.

6) Przykrywamy serem wędzonym w plastrach.

7) Zawijamy tak jak na zdjęciu żeby powstały łódeczki.

8) Pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.

9) Po upieczeniu posypujemy czarnuszką i gotowe.
Łódeczki z parówką i salami
Ciasto francuskie smarujemy pastą warzywną.
Łódeczki z parówką i salami
Przekrawamy ciasto francuskie na dwie równe połowy i układamy na nim pokrojoną w plastry mozzarellę.
Łódeczki z parówką i salami
Po środku mozzarelli układamy po 1,5 parówki.
Łódeczki z parówką i salami
Na parówki kładziemy po 2,5 plasterka salami.
Łódeczki z parówką i salami
Następnie na wierzchu kładziemy po 2 plastry sera wędzonego.
Łódeczki z parówką i salami
Ciasto francuskie zwijamy tak jak na zdjęciu.