Sposób przygotowania:
Łódeczki z parówką i salami
1) Na papierze do pieczenia rozkładamy ciasto francuskie.
2) Ciasto francuskie smarujemy pastą warzywną z suszonymi pomidorami i żurawiną i przekrajamy na dwie równe połowy.
3) Mozzarellę w kulce kroimy w plasterki i układamy na paście.
4) Na mozzarelli kładziemy po 1,5 parówki.
5) Nastepnie układamy po 2,5 plasterka salami.
6) Przykrywamy serem wędzonym w plastrach.
7) Zawijamy tak jak na zdjęciu żeby powstały łódeczki.
8) Pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.
9) Po upieczeniu posypujemy czarnuszką i gotowe.
2) Ciasto francuskie smarujemy pastą warzywną z suszonymi pomidorami i żurawiną i przekrajamy na dwie równe połowy.
3) Mozzarellę w kulce kroimy w plasterki i układamy na paście.
4) Na mozzarelli kładziemy po 1,5 parówki.
5) Nastepnie układamy po 2,5 plasterka salami.
6) Przykrywamy serem wędzonym w plastrach.
7) Zawijamy tak jak na zdjęciu żeby powstały łódeczki.
8) Pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.
9) Po upieczeniu posypujemy czarnuszką i gotowe.