Sposób przygotowania:
Muszelkowa przystawka
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane i przestudzone obieramy ze skorupki. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzamy. W trakcie gdy makaron stygnie przygotujemy wypełnienie- nadzienie z kurkumą i salami. W tym celu serek dzielimy na 2 części. Do pierwszej części dokładamy 4 pokrojone plasterki salami. Miksujemy całość i doprawiamy ostrą papryką. Farszem napełniamy połowę muszelek. Do drugiej części serka wciskamy do smaku sok z cytryny. Dokładamy kurkumę i miksujemy. Doprawiamy do smaku. Nadzieniem wypełniamy drugą połowę muszli. Na muszle z jasnym nadzieniem nakładamy po cząstce jajka oraz po plasterku ogórka. Muszle z nadzieniem z salami dekorujemy papryką i kawałkami salami. Całość układamy na talerzyk i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
bietka
jaga85
Dziękuję!