Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Muszle faszerowane sałatką jarzynową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Muszle faszerowane sałatką jarzyną to fajny pomysł na podanie przekąski lub kolacji dla najbliższych.

Muszle faszerowane sałatką jarzynową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muszle faszerowane sałatką jarzynową

 

  • około 25 szt dużych muszli
  • sałatka:
  • 2 duże ziemniaki
  • 3 średnie marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • 3 korniszony
  • 3 jajka
  • 2 łyżki majonez
  • 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
  • sól i pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Muszle faszerowane sałatką jarzynową
Warzywa: ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler myjemy, wkładamy do garnka i gotujemy na miękko w mundurach. Obieramy ugotowane i przestudzone warzywa, kroimy w kostkę, przekładamy do miski. jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę wraz z ogórkami, przekładamy do warzyw. Całość mieszamy. na koniec dodajemy kukurydze i groszek, całość mieszamy. Dodajemy musztardę i majonez, doprawiamy solą i pieprzem - mieszamy. Duże muszle gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i przestudzamy. Muszle faszerujemy sałatka, podajemy oprószając posiekaną natką pietruszki.  
Muszle faszerowane sałatką jarzynową
warzywa kroimy w kostkę wraz z jajkami i ogórkiem
Muszle faszerowane sałatką jarzynową
dodajemy kukurydzę i groszek konserwowy
Muszle faszerowane sałatką jarzynową
dodajemy do całości majonez i musztardę
Muszle faszerowane sałatką jarzynową
muszle duże gotujemy w osolonej wodzie al dente