aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Faszerowane muszle kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna faszerowane muszle....

Faszerowane muszle kaszą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane muszle kaszą

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane muszle kaszą
Muszle gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelni podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę z mięsem mielonym. W rondelku gotujemy kaszę jaglaną- na szklankę kaszy dodajemy 2 szklanki wody i lekko solimy, gotujemy, aż do odparowania całej wody. Do mięsa dodajemy startą na tarce cukinię i pokrojone w kostkę kolorowe papryki. Następnie dodajemy kaszę i podlewamy 1/3 szklanki bulionu, dodajemy ketchup, przyprawy i natkę pietruszki. Muszle faszerujemy farszem z kaszy, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy ok. 15 minut w 180 stopniach.
Faszerowane muszle kaszą
gotujemy kasze jaglana
Faszerowane muszle kaszą
makaron gotujemy al dente
Faszerowane muszle kaszą
do papryki dodajemy cukinie
Faszerowane muszle kaszą
mieszamy farsz i przyprawiamy solą oraz pieprzem