bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 188]

Muszle faszerowane tuńczykiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Takie muszle mogą być jako danie obiadowe, ale również jako przystawki dla gości.

Muszle faszerowane tuńczykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muszle faszerowane tuńczykiem

 

  • 250 gram makaron Czaniecki muszla

 

 

 

 

  • 1 puszka tuńczyka rozdrobnionego

 

  • 2 łyżki majonezu

 

 

 

Sposób przygotowania:

Muszle faszerowane tuńczykiem
Makaron muszle gotujemy w osolonej wodzie. Jajka gotujemy na twardo. Jajka, paprykę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Tuńczyka odsączamy. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem kolorowym. Na koniec dodajemy majonez , delikatnie mieszamy i faszerujemy muszle.
Muszle faszerowane tuńczykiem
Makaron muszle gotujemy w osolonej wodzie.
Muszle faszerowane tuńczykiem
Jajka, ogórki i paprykę kroimy w drobną kostkę.
Muszle faszerowane tuńczykiem
Do jajek, ogórka i papryki dodajemy odsączonego tuńczyka.
Muszle faszerowane tuńczykiem
Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.