Sposób przygotowania:
Muszle makaronowe nadziewane serem
Boczek pokroić w drobną kostkę. Na suchej patelni przesmażyć boczek, po czym wlać przecier pomidorowy. Czosnek obrać i posiekać, dodać do boczku wraz z oregano, papryką, solą i pieprzem po czym przykryć i dusić 20 minut na wolnym ogniu. Muszle z makaronu ugotować w osolonym wrzątku wg. Przepisu podanego na opakowaniu po czym odcedzić i osączyć. W misce wymieszać ricottę, mascarpone, rokpol, posiekaną mozarellę oraz posiekaną natkę i bazylię. Doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Muszle napełnić farszem serowym. Do żaroodpornego naczynia wlać sos pomidorowy i ułożyć w nim muszle, całość posypać parmezanem i zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.