paulka104

paulka104

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 106]

Muszle nadziewane farszem serowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne muszelki , nie zawierają tłuszczu . Obłędny smak polskiego twarogu !

Muszle nadziewane farszem serowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Muszle nadziewane farszem serowym

 

  • 16 makaronów muszle ( duże )
  • 25 dag chudego twarogu
  • 25 g sera topionego z ziołami
  • 5 plastrów wędliny
  • 6 pieczarek
  • 4 plastry żółtego sera
  • bazylia , oregano , czosnek granulowany , sol , pieprz ziołowy
  • 1 łyżka serka gruboziarnistego
  • odrobina świeżego szczypiorku

Sposób przygotowania:

Muszle nadziewane farszem serowym
Ser twaróg , gruboziarnisty oraz topiony ucieramy na gładko , dodajemy zioła i przyprawy . Pieczarki kroimy w cienkie plastry i dusimy . Ostudzone dodajemy do farszu serowego . Szynkę kroimy w kosteczkę i dodajemy do sera . Farsz dokładnie łączymy . Muszle makaronowe gotujemy al dente . Wystudzone muszle nadziewamy farszem , dajemy na blachę i kładziemy na wierzch ser . Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. przez 25 min .
Muszle nadziewane farszem serowym
Całość smakuje wybornie , zachęcam do wypróbowania