Sposób przygotowania:
Muszle ruskie
Ziemniaki gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Do ciepłych dodajemy twaróg i całość tłuczemy dość dokładnie. Boczek kroimy w kosteczkę. Chwilkę podsmażamy po czym dodajemy cebule również pokrojoną w kostkę. Rumienimy. Połowę boczku dodajemy do masy twarogowo-ziemniaczanej i dokładnie mieszamy. Muszle gotujemy w lekko osolonej wodzie aż będą lekko twardawe. Studzimy je. Do środka nakładamy farsz i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Z wierzchu posypujemy resztą smażonego z cebulką i wstawiamy do piekarnika. Zapiekamy w 180°C około 15 minut. Smacznego.
![Muszle ruskie Muszle ruskie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muszle-ruskie-115100.jpg)
![Muszle ruskie Muszle ruskie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muszle-ruskie-115101.jpg)
![Muszle ruskie Muszle ruskie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muszle-ruskie-115102.jpg)
![Muszle ruskie Muszle ruskie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muszle-ruskie-115103.jpg)
edytaha