olka21

olka21

Kucharz
[Przepisów: 11]

Musztarda z czerwonych pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nadaje się do sałatek, zakąsek a także to zupy.

Musztarda z czerwonych pomidorów

Składniki:

Musztarda z czerwonych pomidorów

 

Sposób przygotowania:

Musztarda z czerwonych pomidorów
Pomidory pokroić w ćwiartki i na dno garnka wlać odrobinę wody (aby przykryła dno). Włożyć do garnka pomidory i dusić je mieszając aż będą miękkie. Osobno ugotować marchew i pietruszkę. Utartą na tarce (plastikowej!) cebulę i jabłka dusić podlewając odrobiną wody. Kiedy warzywa i jabłka są już miękkie, przetrzeć wszystko przez sito. Do miazgi pomidorowo-warzywno-owocowej dodać przyprawy i dusić często mieszając tak długo, aż będzie gęsta. Gorącą musztardę nakładać do wyprażonych słoików.