Sposób przygotowania:
Musztardowe żeberka pieczone z warzywami
Ziemniaki, buraki, cebulę i czosnek obrać i pokroić na mniejsze części. Skropić oliwą, oprószyć solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Wymieszać razem.
Do miseczki wlać oliwę, dodać musztardę, sos sojowy, przyprawę w płynie, pieprz, sól, zioła prowansalskie. Dokładnie wymieszać. Żeberka obtoczyć w powstałej marynacie i pozostawić przez 2 godziny w lodówce.
Wraz z warzywami przełożyć na blaszkę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec aż wszytko będzie miękkie. Wyjąć i podawać.
Do miseczki wlać oliwę, dodać musztardę, sos sojowy, przyprawę w płynie, pieprz, sól, zioła prowansalskie. Dokładnie wymieszać. Żeberka obtoczyć w powstałej marynacie i pozostawić przez 2 godziny w lodówce.
Wraz z warzywami przełożyć na blaszkę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec aż wszytko będzie miękkie. Wyjąć i podawać.