Sposób przygotowania:
Myszka
Jaja ugotowac na twardo. Ostudzic, obrac ze skorupek, Przekroic wzdłuż.
Ewentualnie talerz przykryc sałatą. Ułożyc na niej plastry pomidora a na nich połówki jajek - żółtkiem do dołu. Z pieprzu zrobic oczka i nosek, a uszka z plasterków rzodkiewki. Ogonek robimy z górnej części szczypiorku a wąsiki z pozostałej.
By wąsiki były bardziej efektowne - końcówki szczypiorki ponacinac w wąskie paski i na chwilę wstawic do wody, by się wywinęły.
Ewentualnie talerz przykryc sałatą. Ułożyc na niej plastry pomidora a na nich połówki jajek - żółtkiem do dołu. Z pieprzu zrobic oczka i nosek, a uszka z plasterków rzodkiewki. Ogonek robimy z górnej części szczypiorku a wąsiki z pozostałej.
By wąsiki były bardziej efektowne - końcówki szczypiorki ponacinac w wąskie paski i na chwilę wstawic do wody, by się wywinęły.
Netka
darmiona