Sposób przygotowania:
Na zimno z jagodami
Żelatynę rozpuść w poł pół szklanki gorącego mleka i odstaw do schłodzenia. W międzyczasie przygotuj galaretki według przepisu na opakowaniu i również odstaw do schłodzenia.
Do miski wlej 400ml zimnego mleka, wsyp bitą śmietanę w proszku i ubijaj na najwyżych obrotach przez ok 4-5 min. Pod koniec dodoaj tężejącą żelatynę i dokładnie zmiksuj.
Blachę o wymiarcha 24x24 wyłóż biszkoptami, a szczeliny wypełnij dżemem. Następnie wyłóż tężejąca masę śmietanową i wstaw do lodówki, aż całokowicie się zetnie.
Kiedy galaretki będą się już powoli ścinać wierzch ciasta posyp jagodami i zalej galaretkami.
Całość wstaw do lodówki na ok 2 godz.
Do miski wlej 400ml zimnego mleka, wsyp bitą śmietanę w proszku i ubijaj na najwyżych obrotach przez ok 4-5 min. Pod koniec dodoaj tężejącą żelatynę i dokładnie zmiksuj.
Blachę o wymiarcha 24x24 wyłóż biszkoptami, a szczeliny wypełnij dżemem. Następnie wyłóż tężejąca masę śmietanową i wstaw do lodówki, aż całokowicie się zetnie.
Kiedy galaretki będą się już powoli ścinać wierzch ciasta posyp jagodami i zalej galaretkami.
Całość wstaw do lodówki na ok 2 godz.
aliss06
ajrinwu