nadzienie-groszek w maśle

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

bardzo proste nadzienie do omleta z jaj

nadzienie-groszek w maśle

Składniki:

nadzienie-groszek w maśle

 

  • 40 gram masła
  • 3 listki mięty
  • 4 łyżki zielonego groszku
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu

 

Sposób przygotowania:

nadzienie-groszek w maśle
Do małego  rondla włożyłam masło.Gdy zaczęło się na wolnym ogniu powoli rozpuszczać( nie można doprowadzić do wrzenia)  to dodałam umytą,osuszoną oraz porwaną w dłoniach świeżą mięte. Dorzuciłam cztery łyżki zielonego groszku,rozgrzałam. Na koniec doprawiłam przyprawami typu sól,pieprz do smaku.Wymieszałam. Takie nadzienie użyłam do omleta z jaj.( nadzienie kładłam na omlecie,i całość zawinęłam).Polecam

Tagi:

groszek