Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Nadzienie krakowskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi przed spożyciem można polać kwaśną śmietaną.

Nadzienie krakowskie

Składniki:

Nadzienie krakowskie

 

Sposób przygotowania:

Nadzienie krakowskie
Kaszę gryczaną zalać wodą, doprawić solą i ugotować na sypko. Odstawić aby wystygła. Cebulę obrać, pokroić drobniutko i zeszklić na oleju. Ser biały rozdrobić widelcem i utrzeć z zeszkloną cebulą. Następnie wsypać kaszę gryczaną i dalej ucierać. Na końcu doprawić solą i pieprzem. Tym farszem nadziewać pierogi. Pierogi po ugotowaniu można wstawić jeszcze do gorącego piekarnika i zapiec 10 minut.