Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Nadzienie litewskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi po ugotowaniu polać kwaśną śmietaną.

Nadzienie litewskie

Składniki:

Nadzienie litewskie

 

Sposób przygotowania:

Nadzienie litewskie
Ziemniaki wyszorować, obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o drobnych oczkach. Dokładnie odcedzić aby masa ziemniaczana była gęsta (można odcedzić przez gazę). Cebulę obrać drobniutko pokroić i zeszklić na stopionej słoninie. Grzyby wcześniej namoczyć, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i drobniutko posiekać, wrzucić na patelnię do grzybów, wymieszać i chwilkę dusić razem. Cebulę i grzyby połączyć razem z masą ziemniaczaną, doprawić solą i pieprzem. Takim farszem nadziewać pierogi.

Tagi:

grzyby