Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Nadzienie z kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Nadzieniem tym faszerować kaczki lub gęsi

Nadzienie z kapusty

Składniki:

Nadzienie z kapusty

 

  • 1/2 kg kapusta biała,
  • 1/2 kg cebula,
  • 1/2 szkl wino wytrawne białe,
  • 2 szt jajka,
  • 1 łyżka bułka tarta,
  • 2 łyżki natka pietruszki,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku przyprawa maggi

 

Sposób przygotowania:

Nadzienie z kapusty
Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w krążki. Kapustę połączyć z cebulą, dodać jajka, wino, sól, pieprz, bułkę tartą i przyprawę maggi. Wszystko dokładnie wyrobić, Nadzienie powinno być dość gęste, gdy jest za wolne dodać więcej bułki tartej.