olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Nadzienie z mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

nadzienie z mięsa nadaje się jako farsz do pierogów, naleśników i innych dań, w które można coś włożyć :)

Nadzienie z mięsa

Składniki:

Nadzienie z mięsa

 

  • 10 dag mięsa gotowanego/ duszonego
  • okrawki z gotowanych kości itp., gotowane podroby, resztki pieczeni itp. (można kupić w mięsnym sklepie)
  • 10 dag bułki j
  • 2 dag tłuszczu ( olej, margaryna do pieczenia)
  • 7 dag cebuli
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Nadzienie z mięsa
Cebulę posiekać i zrumienić na tłuszczu. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Zemleć mięso z bułką, wymieszać z cebulą, solą i pieprzem. Wkładać farsz do naleśników, pierożków itd.