iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

nadziewana kiszona papryka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo fajna kiszona kapustka i papryczka w jednym,pięknie wygląda do ziemniaczków .Kisimy małe papryki zeby kilka weszło do słoika

nadziewana kiszona papryka

Składniki:

nadziewana kiszona papryka

 

  • 1 kg kapusty białej
  • 8 czerwone papryki małe
  • 2 marchewki
  • sól
  • woda

 

Sposób przygotowania:

nadziewana kiszona papryka
Papryki myjemy odkrawamy ogonki i wydrążamy pestki . Kapuste szatkujemy dodajemy starta na dużych oczkach marchewkę mieszamy . Kapustke wpychamy do papryki dusimy zeby ciasno powchodziła . Gotowe napchane kapusta papryki układamy w słoikach dobrze szerokich . Zalewamy woda z solą na 1 litr czubata łyżeczka soli .Zamykamy szczelni odstawiamy do zakiszenia .

Tagi:

papryka