Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Filety pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najprostszym daniem do zrobienia jest filet pod pierzynką. Pierzynkę można przygotować dowolnie, praktycznie dajemy to co najbardziej nam pasuje. Moją propozycja jest wykorzystanie papryki z połączeniem serka oraz sera, smak jest niesamowity .

Filety pod pierzynką

Składniki:

Filety pod pierzynką

 

  • 1 podwójny filet kurczaka
  • 2 papryki czerwone
  • 1 cebula
  • 100 g sera żółtego
  • 120 g serka śmietankowego
  • Sól
  • Pieprz
  • Przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:

Filety pod pierzynką

I

Filety pod pierzynką

1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka. Mięso układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

II

Filety pod pierzynką

2. Paprykę oczyszczam z nasion, kroję na mniejsze kawałki. Cebulę obieram, kroję na cztery części. Ser kroję na mniejsze kawałki. Paprykę, cebulę, ser przekładam do naczynia blendującego i blenduję.
3. Następnie łączę z serkiem śmietankowym.
4. Farsz rozkładam na każdym kawałku mięsa.
5. Kotlety piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.

III

6. Kotlety gotowe, podaję z sałatką i frytkami lub pieczonymi ziemniakami.
7. Smacznego.