Sposób przygotowania:
Nadziewana ogórkiem pierś z kurczaka
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku, żeby otrzymać kieszonki. Oprószyć je w środku solą i pieprzem, posmarować musztardą. Ogórka przekroić wzdłuż na pół, cebulę pokroić w grube piórka. Do każdej mięsnej kieszonki włożyć po jednym plasterku wędzonki (użyłam mocno wędzonej wieprzowej karkówki), po trochu cebuli i po jednej połówce ogórka. Złączyć brzegi mięsa, spiąć wykałaczkami. Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs. Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do mięsa wlać pół szklanki wody. Dusić na małym ogniu, pod przykryciem, po ok. 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.
edytaha