Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Nadziewane biszkopty na szybko.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nadziewane ciasteczka które pomogły mi wyjść z twarzą.

Nadziewane biszkopty na szybko. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Nadziewane biszkopty na szybko.

 

  • 150 g okrągłych biszkoptów
  • 0,5 szklanki mleka
  • 2 łyżki kakao
  • łyżka cukru
  • 0,5 szklanki mleka w proszku
  • kilka kropli aromatu ja dałam rumowy
  • ewentualnie banan

Sposób przygotowania:

Nadziewane biszkopty na szybko.
Do małego naczynia wlewamy mleko i podgrzewamy. Gdy zrobi się ciepłe do kubeczka wsypujemy kakao i 2 - 3 łyżki mleka i je rozrabiamy aby nie miało grudek. Takie wlewamy do mleka i pozwalamy mu się zaparzyć( nie gotujemy), wtedy smak będzie bardziej intensywny. Zestawiamy z ognia i dodajemy mleko w proszku, energicznie mieszając aby nie powstały grudki. Ma powstać gęsta kremowa masa...na koniec dodajemy cukier. I tu radzę ostrożnie, mleko w proszku samo w sobie jest słodkie, a biszkopty również. Tak powstałym kremem smarujemy ciasteczka. Jeśli będziemy dodawać plasterki banana smarujemy oba ciasteczka. Jeśli bez dodatków będzie, wystarczy tylko jedno. Składamy ciasteczka i gotowe.
Nadziewane biszkopty na szybko.
Smarując biszkopty ciepłym kremem sprawimy, że będą jeszcze bardziej wilgotne.
Nadziewane biszkopty na szybko.
Tak przygotowane ciastka, przykrywamy drugim też posmarowanym kremem.

Tagi:

biszkopt