broman

broman

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Nadziewane brzoskwinie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Elegancka owocowa przekąska.

Nadziewane brzoskwinie

Składniki:

Nadziewane brzoskwinie

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane brzoskwinie
Najpierw trzeba mleko zagotować, posolić, dodać cynamon i ryż. Ugotować do miękkości. Brzoskwinie sparzyć, obrać ze skórki, przekroić na pół, wyjąć pestki. Z cukru i 1/2 litra wody ugotować syrop. Włożyć połówki owoców do syropu i gotować 5 minut, odsączyć.
Ryż odcisnąć, wymieszać z połową cukru pudru i cukrem waniliowym. Brzoskwinie lekko wydrążyć, miąższ pokroić w kostkę, wymieszać z ryżem Połówki brzoskwiń wypełnić ryżowym nadzieniem. .