Sposób przygotowania:
Nadziewane brzoskwinie
Najpierw trzeba mleko zagotować, posolić, dodać cynamon i ryż. Ugotować do miękkości. Brzoskwinie sparzyć, obrać ze skórki, przekroić na pół, wyjąć pestki. Z cukru i 1/2 litra wody ugotować syrop. Włożyć połówki owoców do syropu i gotować 5 minut, odsączyć.
Ryż odcisnąć, wymieszać z połową cukru pudru i cukrem waniliowym. Brzoskwinie lekko wydrążyć, miąższ pokroić w kostkę, wymieszać z ryżem Połówki brzoskwiń wypełnić ryżowym nadzieniem. .
Ryż odcisnąć, wymieszać z połową cukru pudru i cukrem waniliowym. Brzoskwinie lekko wydrążyć, miąższ pokroić w kostkę, wymieszać z ryżem Połówki brzoskwiń wypełnić ryżowym nadzieniem. .