Sposób przygotowania:
Nadziewane bułeczki.
Z bułeczek z jednego końca odkroić kromkę około 5 cm. Ze środka bułeczek widelcem wyciągamy miękki środek.Przygotowujemy nadzienie do bułeczek. Orzechy obieramy z łupin,prażymy na suchej rozgrzanej patelni około 2 minut. Po uprażeniu miksujemy. Zmiksowane orzechy przekładamy do miseczki dodajemy pokruszony ser pleśniowy i ser kozi i 2 stołowe łyżki cukru pudru. Składniki ugniatamy widelcem na puszystą masę i doprawiamy szczyptą pieprzu.Tak przygotowany farsz wkładamy mała łyżeczką do bułeczek. Żeby farsz nie wypadł w bułeczkę wkładamy odkrojona piętkę którą wkładamy odwrotnie. W miseczce roztrzepujemy 2 jajka w których obtaczamy bułeczki z farszem. Bułeczki smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron do zrumienienia.