kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Nadziewane bułeczki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne danie na śniadanie.

Nadziewane bułeczki.

Składniki:

Nadziewane bułeczki.

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane bułeczki.
Z bułeczek z jednego końca odkroić kromkę około 5 cm. Ze środka bułeczek widelcem wyciągamy miękki środek.Przygotowujemy nadzienie do bułeczek. Orzechy obieramy z łupin,prażymy na suchej rozgrzanej patelni około 2 minut. Po uprażeniu miksujemy. Zmiksowane orzechy przekładamy do miseczki dodajemy pokruszony ser pleśniowy i ser kozi i 2 stołowe łyżki cukru pudru. Składniki ugniatamy widelcem na puszystą masę i doprawiamy szczyptą pieprzu.Tak przygotowany farsz wkładamy mała łyżeczką do bułeczek. Żeby farsz nie wypadł w bułeczkę wkładamy odkrojona piętkę którą wkładamy odwrotnie. W miseczce roztrzepujemy 2 jajka w których obtaczamy bułeczki z farszem. Bułeczki smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron do zrumienienia.