katarzyna czerwińska

katarzyna czerwińska

Kucharz
[Przepisów: 13]

"Nadziewane bułeczki"

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bułeczki są idealne na śniadanie lub kolacje.

"Nadziewane bułeczki"

Składniki:

"Nadziewane bułeczki"

 

  • SKŁADNIKI
  • 4 kajzerki,
  • masło
  • NADZIENIE
  • jajko,
  • 4szt.parówek,
  • 6 łyżek ketczupu,
  • natka pietruszki,
  • sól do smaku,

Sposób przygotowania:

"Nadziewane bułeczki"
*SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA* Jajko ugotować na twardo, pokroić w grubą kostkę i posolić. Obraną parówkę, pokroić w plasterki i poddusić w keczupie lub w sosie pomidorowym. Gdy sos zacznie gęstnieć, dodać pokrojone jajko i wymieszać. Bułki przekroić na połowy, wydrążyć miąższ, posmarować w środku masłem rozstarym z solą, napełnić gorącym nadzieniem i posypac natką pietruszki.