Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Nadziewane chlebki pita

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

do nadzienia możemy wykorzystać inne składniki nie koniecznie kurczaka

Nadziewane chlebki pita

Składniki:

Nadziewane chlebki pita

 

  • 12 małych chlebków pita
  • 1 szklanka kurczaka, ugotowanego i pokrojonego w kostkę
  • 1 zielona cebulka, posiekana
  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • 1/4 szklanki pomidorów, pokrojonych w kostkę
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka soku z pomarańczy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Nadziewane chlebki pita
Każdy chlebek pita przekroić na półksiężyce. Odstawić. Pozostałe składniki wymieszać. Przyprawić do smaku.
Kieszonki pity wypełnić sałatką z kurczaka.