Sposób przygotowania:
nadziewane jabłka
Umyte jabłka osuszyc,ściąć część z szypułką,najpierw usunąć gniazdo nasienne,a potem wydrażyć miaższ,pozostawiając ścienkę o grubosci pół centymetra.
Pomidory,ogórki wypłukać.Namoczyć rodzynki.Pomidory,ogórki i miąższ z jabłek pokroić w kostke dodać rodzynki,odrobinę soli,majonez i wymieszać.
Przygotowanym farszem napełnić jabłka i przykryć je odciętymi kawałkami jabłka
Podawać na liściach sałaty jako przystawke lub surówkę do mięs.
Pomidory,ogórki wypłukać.Namoczyć rodzynki.Pomidory,ogórki i miąższ z jabłek pokroić w kostke dodać rodzynki,odrobinę soli,majonez i wymieszać.
Przygotowanym farszem napełnić jabłka i przykryć je odciętymi kawałkami jabłka
Podawać na liściach sałaty jako przystawke lub surówkę do mięs.