agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

nadziewane jabłka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne i zdrowe,Łatwe w przygotowaniu.Smacznego

nadziewane jabłka

Składniki:

nadziewane jabłka

 

  • 4 kwaskowate jabłka,2 pomidory,1-2 ogórki kwaszone,5 dag rodzynków,sałata ,majonez,sól

Sposób przygotowania:

nadziewane jabłka
Umyte jabłka osuszyc,ściąć część z szypułką,najpierw usunąć gniazdo nasienne,a potem wydrażyć miaższ,pozostawiając ścienkę o grubosci pół centymetra.
Pomidory,ogórki wypłukać.Namoczyć rodzynki.Pomidory,ogórki i miąższ z jabłek pokroić w kostke dodać rodzynki,odrobinę soli,majonez i wymieszać.
Przygotowanym farszem napełnić jabłka i przykryć je odciętymi kawałkami jabłka
Podawać na liściach sałaty jako przystawke lub surówkę do mięs.