Sposób przygotowania:
Nadziewane Jalapeño
- papryczki yjemy i odcinamy szerszy koniec, oczyszczamy srodek
- nadziewamy srodek zoltym serem, tak do pelna
- obtaczamy w jajku i bulce 2+ razy. Mozna do jajka/bulki dodac ulubionych ziol dla smaku. Nalezy sie upewnic ze koniec przez ktory nadizewalismy jest zatkany.
- wruzcamy na chwile na gleboki olej - albo przynajmniej taki, zeby zakryl polowe papryczki gdy lezy.
- wyciagamy i dosaczamy gdy sie zarumieni.
- nadziewamy srodek zoltym serem, tak do pelna
- obtaczamy w jajku i bulce 2+ razy. Mozna do jajka/bulki dodac ulubionych ziol dla smaku. Nalezy sie upewnic ze koniec przez ktory nadizewalismy jest zatkany.
- wruzcamy na chwile na gleboki olej - albo przynajmniej taki, zeby zakryl polowe papryczki gdy lezy.
- wyciagamy i dosaczamy gdy sie zarumieni.