Sposób przygotowania:
Nadziewane Muszle evity
Pierś myjemy.Wkładamy do garnka zalewamy zimną wodą,dodajemy ziele angielskie, listki i gotujemy do miękkości.Po ugotowaniu wyjmujemy i studzimy.Cukinie myjemy,imbir obieramy.Ścieramy to na tarce o grubszych oczkach.Mozzarelle kroimy w plastry i potem jeszcze każdy plaster na pół.Muszle gotujemy około 15 minut-odcedzamy za pomocą łyzki cedzakowej żeby nie porozrywać i studzimy.Przestudzoną pierś kroimy w dość drobną kostkę. Na rozgrzany olej wrzucamy cukinię,imbir i mięso,doprawiamy solą,pieprzem,bazylią i przyprawą do kurczaka.Smażymy,mieszając wszystko jakieś 7-8 minut-studzimy. Przestudzonym farszem napełniamy muszle a na wierzch wkładamy po pół plasterka mozzarelli. Gotowe muszle układamy jedna przy drugiej w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Posypujemy resztą pokrojonego w kostkę sera i natką pietruszki.Rozgrzewamy piekarnik (grzanie góra) do 180*C i zapiekamy około 15 minut i gotowe. Podajemy od razu po przygotowaniu... SMACZNEGO. . . .
darmiona
kasiunia.1981
anemon
bernika
angel35
Basia BB
gusia1000