dommagda

dommagda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 42]

Nadziewane muszle makaronowe

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

To zawsze coś innego niż tradycyjne przystawki.

Nadziewane muszle makaronowe

Składniki:

Nadziewane muszle makaronowe

 

  • makaron duże muszle
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 1 puszka kukurydzy
  • natka pietruszki
  • 4 ogórki konserwowe
  • majonez
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane muszle makaronowe
Makaron muszle ugotować al dentene. Paprykę pokroić w kostkę. Ogórki obrać ze skórki i też pokroić w kostkę. Dodać odcedzoną i przepłukaną kukurydzę i odsączonego z zalewy tuńczyka. farsz przyprawić dobrze pieprzem i solą,i dokładnie wymieszać. Muszle napełniać farszem, podawać z majonezem posypane natką pietruszki.

Tagi:

makaron sosy