malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Nadziewane pieczarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Takie zapieczone pieczarki możemy podawać z powodzeniem jako dodatek do każdej potrawy bądź też jako osobny posiłek.

Nadziewane pieczarki

Składniki:

Nadziewane pieczarki

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane pieczarki
Z pieczarek wyjmujemy ogonki i bardzo drobno siekamy. Następnie przesmażamy razem z posiekaną cebulką. Kalafior gotujemy na miękko i też bardzo drobno siekamy. Dodajemy do pozostałego farszu. Solimy, pieprzymy. Dodajemy koper oraz szczypior. Każdy kapelusz pieczarki smarujemy masłem. Następnie napełniamy farszem. Pieczemy przez 20 minut w temp. 160 stopni.