Sposób przygotowania:
Nadziewane pieczarki
Masło wymieszać z 6 łyżkami musztardy,doprawić solą i pieprzem.Papryki pokroić w kostkę,usuwając gniazda nasienne.Cebulę obrać i posiekać.Czosnek obrać i zmiażdżyć.Ogórki pokroić w małą kostkę.Pieczarki oczyścić i usunąć nóżki.Mięso wymieszać z wodą mineralną,jajkiem.1 łyżką musztardy,czosnkiem,cebulą,ogórkiem i papryką,doprawić solą i pieprzem.Z masy mięsnej uformować 8 małych kulek.Umieścić je w kapeluszach pieczarek i przykryć pozostałymi kapeluszami.Grzyby ułożyć na folii aluminiowej posmarowanej masłem i piec na grillu z każdej strony ok. 10 minut.Podawać z masłem musztardowym.
Barbara Malafouris