Anastazja324

Anastazja324

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

Nadziewane pieczarki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Te pikantne nadziewane pieczarki n pewno każdemu będą smakowały

Nadziewane pieczarki

Składniki:

Nadziewane pieczarki

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane pieczarki
Masło wymieszać z 6 łyżkami musztardy,doprawić solą i pieprzem.Papryki pokroić w kostkę,usuwając gniazda nasienne.Cebulę obrać i posiekać.Czosnek obrać i zmiażdżyć.Ogórki pokroić w małą kostkę.Pieczarki oczyścić i usunąć nóżki.Mięso wymieszać z wodą mineralną,jajkiem.1 łyżką musztardy,czosnkiem,cebulą,ogórkiem i papryką,doprawić solą i pieprzem.Z masy mięsnej uformować 8 małych kulek.Umieścić je w kapeluszach pieczarek i przykryć pozostałymi kapeluszami.Grzyby ułożyć na folii aluminiowej posmarowanej masłem i piec na grillu z każdej strony ok. 10 minut.Podawać z masłem musztardowym.