darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Nadziewane pieczarki z pasztecikiem DROP

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nadziewane pieczarki z pasztecikiem DROP

Nadziewane pieczarki z pasztecikiem DROP

Składniki:

Nadziewane pieczarki z pasztecikiem DROP

 

  • 40 niedużych pieczarek
  • czerwona papryka
  • 4 paszteciki DROP
  • cebula
  • 4 łyżki posiekanych świeżych ziół (bazylia,koperek,tymianek, szczypiorek)
  • 20 liści szczypiorku
  • 2 żółtka
  • łyżka bułki tartej
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Nadziewane pieczarki z pasztecikiem DROP
Pieczarki umyć, odciąć nóżki (nie wyrzucać ich). Kapelusze ułożyć na wysmaowanej oliwą blasze wierzchem do góry i wstawić do gorącego piekarnika na 10 minut. Paszteciki DROP rozdropnić widelcem i dodawać drobno pokrojone: nóżki z pieczarek, cebulę i paprykę. Wszystko wymieszać z żółtkami i bułką tartą oraz posiekaną zieleniną. Doprawić solą i pieprzem. Całe liście szczypiorku wrzucić na minutę do wrzątku i odcedzić. Nafaszerować połowę kapeluszy, nakryć je pozostałymi i odwiązać szczypiorkiem. Paczuszki ułożyć z powrotem na blasze i piec 30 minut w temperaturze 180 C.