Sposób przygotowania:
Nadziewane pierożki francuskie
Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę podobnie. Paprykę również pokroić w kostkę. Wszystko podsmażyć na oleju, doprawić solą, pieprzem, bazylią i papryką w proszku. Zostawić do wystygnięcia.
Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na 10 kawałków.
Na środek położyć łyżkę farszu, złożyć w kopertę i skleić na końcach. Piec ok. 15 minut w 220 stopniach - mają mieć złotą barwę.
Pysznie smakują na ciepło i na zimno.
Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na 10 kawałków.
Na środek położyć łyżkę farszu, złożyć w kopertę i skleić na końcach. Piec ok. 15 minut w 220 stopniach - mają mieć złotą barwę.
Pysznie smakują na ciepło i na zimno.