paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Nadziewane pierożki francuskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Świetna przekąska na piknik, idealna przystawka na imprezę czy też przepyszna propozycja na kolację.

Nadziewane pierożki francuskie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nadziewane pierożki francuskie

 

  • pieczarki - 200g
  • papryka czerwona - 1
  • cebula - 1
  • ciasto francuskie - 1 opakowanie
  • sól, pieprz, bazylia, słodka papryka w proszku

Sposób przygotowania:

Nadziewane pierożki francuskie
Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę podobnie. Paprykę również pokroić w kostkę. Wszystko podsmażyć na oleju, doprawić solą, pieprzem, bazylią i papryką w proszku. Zostawić do wystygnięcia.

Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na 10 kawałków.

Na środek położyć łyżkę farszu, złożyć w kopertę i skleić na końcach. Piec ok. 15 minut w 220 stopniach - mają mieć złotą barwę.

Pysznie smakują na ciepło i na zimno.
Nadziewane pierożki francuskie
Farsz: pieczarki, paprka, cebula i przyprawy.
Nadziewane pierożki francuskie
Ciasto francuskie pokroić na 10 kawałków.
Nadziewane pierożki francuskie
Farsz kładziemy na środek i formujemy pierożki.
Nadziewane pierożki francuskie
Pieczemy około 15 minut, aż się zarumienią.