Sposób przygotowania:
Paszteciki z wątróbką i śliwką
Siekam drobno ( w kostkę) cebulę, wątróbkę i śliwki i kolejno smażę na patelni: zaczynam od cebuli, duszę ją 3 minuty. Dodaję wątróbkę, chwilę smażę, lekko sole i dodaję śliwki. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Płat ciasta dzielę na 6 prostokątów, na każdym układam porcję wątróbki i zwijam jak na zdjęciu, smarując brzegi mlekiem. Paszteciki układam na blasze ( zawinięciem do dołu) , smaruję mlekiem, posypuję sezamem i piekę w temperaturze 230 stopni ok. 25 minut.
![Paszteciki z wątróbką i śliwką Paszteciki z wątróbką i śliwką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/paszteciki-z-watrobka-i-sliwka-328192.jpg)
![Paszteciki z wątróbką i śliwką Paszteciki z wątróbką i śliwką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/paszteciki-z-watrobka-i-sliwka-328193.jpg)
![Paszteciki z wątróbką i śliwką Paszteciki z wątróbką i śliwką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/paszteciki-z-watrobka-i-sliwka-328194.jpg)
![Paszteciki z wątróbką i śliwką Paszteciki z wątróbką i śliwką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/paszteciki-z-watrobka-i-sliwka-328195.jpg)
weronikaS
robaczek
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2