IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Paszteciki drobiowe z mięsa francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne paszteciki w cieście francuskim z mięsem drobiowym

Paszteciki drobiowe z mięsa francuskiego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paszteciki drobiowe z mięsa francuskiego

 

  • 1 opak. ciasto francuskie,
  • 1 szt kurczak (około 1kg),
  • 2 szt cebula,
  • 2 szt marchew,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku Sól,
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki drobiowe z mięsa francuskiego
Zaczynamy od przygotowania farszu. Kurczaka gotujemy w osolonej wodzie. obieramy mięso z kości i mielimy. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy obraną i startą marchewkę. Wszystko razem dusimy, dodajemy mięso i wszystko doprawiamy do smaku. Ciasto francuskie rozwijamy. Farsz rozkładamy na brzegu ciasta i zwijamy w rulon. Odcinamy ciasto i kroimy rulon z farszem na 3 części. Z pozostałym ciastem postępujemy analogicznie. Paszteciki pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez około 20 minut. Podajemy na gorąco. Smacznego!
Paszteciki drobiowe z mięsa francuskiego
Wszystko razem dusimy, dodajemy mięso i wszystko doprawiamy do smaku.
Paszteciki drobiowe z mięsa francuskiego
Farsz rozkładamy na brzegu ciasta francuskiego
Paszteciki drobiowe z mięsa francuskiego
Ciasto zwijamy w ciasny rulon i sklejamy
Paszteciki drobiowe z mięsa francuskiego
Każdy rulon dzielimy na 3 części i układamy na blaszce