Sposób przygotowania:
Nadziewane ziemniaki
ziemniaki myjemy i gotujemy w łupinkach w osolonej wodzie . odcedzamy i pozostawiamy do przestygnięcia. boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy. kukurydzę odcedzamy, seler naciowy dokładnie oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. ziemniaki przekrawamy na pół, wyciągamy miąższ- ale nie cały- tak aby zostało coś przy skórce:) miąższ mieszamy z boczkiem, selerem naciowym, kukurydzą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majonez. całość dokładnie mieszamy. tak przygotowanym farszem nadziewamy łupinki ziemniaka.
jeżeli ktoś nie lubi selera naciowego można zastąpić go szczypiorkiem lub papryką.
Smacznego:)
jeżeli ktoś nie lubi selera naciowego można zastąpić go szczypiorkiem lub papryką.
Smacznego:)