ewawul

ewawul

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Nadziewany kurczak wg ewawul

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny kurczak nadziewany!!!!!!!!!!!

Nadziewany kurczak wg ewawul

Składniki:

Nadziewany kurczak wg ewawul

 

Sposób przygotowania:

Nadziewany kurczak wg ewawul
Umieszczamy blachę do pieczenia w piekarniku i rozgrzewamy go do 230°C. Siekamy i miksujemy (niezbyt drobno) wszystkie składniki nadzienia. Kurczaka myjemy i osuszamy, nacieramy solą i pieprzem na zewnątrz i od środka. Delikatnie oddzielamy palcami skórę na piersiach kurczaka od mięsa. Nadzienie wkładamy ostrożnie w utworzone kieszenie, tak by nie rozerwać skórki. Do wnętrza kurczaka wkładamy cytrynę pokrojoną w ćwiartki i rozmaryn. Bawełnianą nicią podwiązujemy pod spód skrzydełka kurczaka. Pieczemy przez godzinę, co jakiś czas polewając sosem, który się wytworzy. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.