betty

betty

Kucharz
[Przepisów: 9]

nadzionko a'la Betty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

wszystkie składniki złączyć ze sobą,ciasto nie może być zbyt gęste ani zbyt rzadkie

nadzionko a'la Betty

Składniki:

nadzionko a'la Betty

 

  • ok.20 dag wątróbki drobiowej
  • pęczek natki pietruszki
  • łyżka masła
  • trochę wody
  • 3 jajka
  • pieprz, sól
  • nylon do gotowania, bądz jakiś materiał nie przepuszczający

Sposób przygotowania:

nadzionko a'la Betty
włożyć ciasto do nylona zawiązując go z obu stron(ale nie za ciasno, zostawić troszkę wolnego miejsca) .
Do garnka wlaćok1,5 l wody ,wrzucić 1 kostkę rosołową , wrzucić nadzionko.gotować na małym ogniu około 30-40 minut
Można podawać do mięsa z kurczaczka i ziemniaczków jak również jeść bez niczego
Pycha, od wieków mama zawsze na niedzielę nam robiła .....zawsze była bitka do kogo należy ostatni kawałek:)

Tagi:

jajko jajka