Sposób przygotowania:
nadzionko a'la Betty
włożyć ciasto do nylona zawiązując go z obu stron(ale nie za ciasno, zostawić troszkę wolnego miejsca) .
Do garnka wlaćok1,5 l wody ,wrzucić 1 kostkę rosołową , wrzucić nadzionko.gotować na małym ogniu około 30-40 minut
Można podawać do mięsa z kurczaczka i ziemniaczków jak również jeść bez niczego
Pycha, od wieków mama zawsze na niedzielę nam robiła .....zawsze była bitka do kogo należy ostatni kawałek:)
Do garnka wlaćok1,5 l wody ,wrzucić 1 kostkę rosołową , wrzucić nadzionko.gotować na małym ogniu około 30-40 minut
Można podawać do mięsa z kurczaczka i ziemniaczków jak również jeść bez niczego
Pycha, od wieków mama zawsze na niedzielę nam robiła .....zawsze była bitka do kogo należy ostatni kawałek:)