piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Nafaszerowane skrzydełka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne skrzydełka na każdy rodzinny obiad

Nafaszerowane skrzydełka

Składniki:

Nafaszerowane skrzydełka

 

  • 6 skrzydełek z kurczaka
  • 250g pieczarek
  • 1-2 cebulę
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka lub przyprawa uniwersalna

 

Sposób przygotowania:

Nafaszerowane skrzydełka
Ze skrzydełek ostrożnie usunąć kości z wyjątkiem ostatniej . Pieczarki opłukać pod bieżącą wodą , osuszyć i zetrzeć na tarce warzywnej o dużych oczkach . Cebulę obrać i drobno posiekać . Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę . Następnie dodać starte pieczarki i dusić razem ok. 15 minut . Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem . Natkę pietruszki umyć , osuszyć i posiekać po czym wsypać na patelnię .Tak przygotowanym lekko przestudzonym farszem nadziewać skrzydełka . Gotować ułożyć w brytfannie , posypać przyprawą do kurczaka , polać olejem i piec 30 min w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni C.