Sposób przygotowania:
Najłatwiejsze ciasteczka z rodzynkami
Do miski wsypuję obie mąki, cukier puder, dodaję żółtko, posiekane masło i rodzynki.
Zagniatam ręką ciasto w trakcie dodając jogurt (masa zacznie się ładnie zlepiać). Formuję kulkę, masa będzie lekko lepka. Wkładam do lodówki w celu schłodzenia ciasta (na około 45 minut).
Następnie z masy formuję małe kulki, spłaszczam delikatnie i układam w odstępach na papierze do pieczenia. Piekę w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (na środkowym poziomie).
Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, wielkości ciasteczek. Spód ciasteczek powinien być wyraźnie rumiany.
Zagniatam ręką ciasto w trakcie dodając jogurt (masa zacznie się ładnie zlepiać). Formuję kulkę, masa będzie lekko lepka. Wkładam do lodówki w celu schłodzenia ciasta (na około 45 minut).
Następnie z masy formuję małe kulki, spłaszczam delikatnie i układam w odstępach na papierze do pieczenia. Piekę w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (na środkowym poziomie).
Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, wielkości ciasteczek. Spód ciasteczek powinien być wyraźnie rumiany.
SylaUla
slodkieokruszki
Dziękuję :)