VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Najlepsza pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Uwielbiam pomidorową. Ta dla mnie jest idealna. Przygotowana na wolno gotującym się wywarze z drobiu i warzyw. Do tego dobry koncentrat pomidorowy i kremowa śmietanka. U mnie na jednej porcji się nie kończy!

Najlepsza pomidorowa

Składniki:

Najlepsza pomidorowa

 

  • 1,5 l wody
  • 1 ćwiartka z kurczaka
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 łyżka przyprawy uniwersalnej do zup
  • 3 listki laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 4 marchewki
  • 1 korzeń pietruszki (duży)
  • 1/4 korzenia selera
  • 1 liść pora (zielona część)
  • 1 cebula dymka
  • Liście natki pietruszki
  • 1 łyżeczka lubczyku
  • 0,5 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Najlepsza pomidorowa

ETAP 1:

Najlepsza pomidorowa
Do garnka wlewamy wodę. Wkładamy mięso, gotujemy, zbieramy szum.

Do garnka wlewamy wodę. Wkładamy mięso, gotujemy, zbieramy szum.

ETAP 2:

Najlepsza pomidorowa
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i obieramy. Kroimy na mniejsze kawałki.

Następnie dokładamy wszystkie obrane i umyte warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, kostkę rosołowa i przyprawę uniwersalną.

ETAP 3:

Najlepsza pomidorowa
Wszystko gotujemy na wolnym ogniu do miękkości

Gotujemy do miękkości mięsa i warzywa na wolnym ogniu. Wyjmujemy z wywaru. Dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy. Do miseczki odlewamy trochę zupy, dodajemy mąkę i śmietanę.

Energicznie mieszamy i przelewamy do zupy. Doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem. Wyjęte z zupy warzywa i mięso kroimy, przekładamy do zupy.

Podajemy z ulubionymi dodatkami - ryżem lub makaronem.

Tagi:

pomidory zupa