Sposób przygotowania:
Pomidorowa Babci
Gotujemy rosół. Do garnka wrzucamy kurczaka,włoszczyznę,zalewamy wodą i robimy esencjonalny wywar, dodając kostki rosołowe. Wywar musi mieć intensywny smak, musi być konkretnie słony, więc jeśli 2 kostki, to za mało, do dajmy kolejne 2, lub dosypmy sporo vegety. Kiedy rosół będzie gotowy, dodajemy koncentrat pomidorowy, doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy. Oddzielamy żółtko od białka, białko nie będzie nam potrzebne, natomiast żółtko wrzucamy do szklanki i roztrzepujemy dokładnie z wodą. Dobrze roztrzepane, przez widelec przecedzamy do zupy. Chwilę intensywnie mieszamy. Dzięki jajku nie musimy zupy dodatkowo zabielać, a smak będzie o niebo lepszy. Gwarantuję! Możemy ugotować makaron (albo ryż). W zupie, lub osobno. Na koniec dekorujemy pietruszką. Smaczności!